Вступити до родини ATR

Еміне Джеппар обговорила з послом Канади створення Кримської платформи

5 листопада 2020, 08:01
650

4 листопада перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар провела зустріч з пані послом Канади Ларисою Ґаладзою, під час якої обговорили діяльність щодо створення та наповнення практичним змістом Кримської платформи, а також участь у цьому процесі Канади.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це повідомили у пресслужбі міністерства.

Учасниці зустрічі погодилися, що платформа є важливим кроком у питанні підтримки України з боку міжнародної спільноти щодо деокупації Криму.

«Пані посол Канади чітко заявила, що позиція її уряду щодо Криму ніколи не зміниться, і Канада і надалі докладатиме максимум зусиль для підтримки суверенітету та територіальної цілісності України», — йдеться у повідомленні відомтсва.

Зі свого боку Еміне Джеппар поінформувала пані посла про актуальну ситуацію у Криму — пропагандистську роботу російських окупантів серед населення півострову, порушення прав українців та кримських татар, зокрема на освіту, заборону трансляції українських каналів та мілітаризацію Криму.

Окрім того, на зустрічі обговорили порядок денний двосторонньої співпраці в рамках міжнародних організацій, а також питання гендерної проблематики і домовилися продовжити ефективну співпрацю з просування гендерної рівності та фемінізації дипломатичної служби України.

За даними лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, в День кримського спротиву російській окупації (26 лютого) планується проведення саміту на рівні глав держав, що приєднаються до платформи з деокупації Криму.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ