Вступити до родини ATR

Кримські татари вимагають зустрічі з Аксьоновим

6 листопада 2020, 11:27
811

6 листопада ветерани кримськотатарського національного руху, активісти, родичі заарештованих і ув'язнених кримських татар зібралися біля будівлі окупаційної «Ради міністрів» у Сімферополі, вони вимагають зустрічі з окупаційним «головою» Криму Сергієм Аксьоновим.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, люди протестують проти кримінального переслідування кримських татар за надуманими звинуваченнями, фабрикації політичних мотивованих справ, безпідставного затримання майже 200 осіб на «Керченському мосту», яким в ніч з 2 на 3 листопада не дозволили виїхати на вирок до Ростова-на-Дону.

Окрім того, люди вимагають пояснень від Сергія Аксьонова щодо його висловлювань в бік кримських татар, які їхали підтримати політв’язнів на суд. Окупаційний «голова» заявив, що «сам факт приналежності до «Хізб-ут Тахрір» є порушенням російського законодавства, так само, як і підтримка тероризму».

«Хотіли б, зустрітися з «главою» Криму у зв'язку з його некоректними висловлюваннями на нашу адресу, адресу наших синів, вважаючи нас терористами. Ми хочемо дізнатися, як таке може бути, стати терористами не взявши в руки навіть виделки», — прокоментував батько політв'язня Мемета Белялова.

Через деякий час до кримських татар вийшов окупаційний «голова державного комітету у справах міжнаціональних відносин» Криму Альберт Кангієв та запропонував кільком людям обговорити ситуацію в кабінеті з Аксьоновим. Після того, як присутні не погодились, той заявив, що «буде тільки так, якщо не бажаєте так — буде діяти закон».

Окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов так і не вийшов до людей.

Як повідомляв ATR.ua, окупаційний «голова» Криму Сергій Аксьонов висловив вдячність «правоохоронним органам», які вночі 3 листопада на «Керченському мосту» зупиняли автівки кримських татар, що прямували на винесення вироку до Ростова-на-Дону, за нібито «системну роботу з протидії екстремізму та тероризму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ