Вступити до родини ATR

Чийгоз звернувся до президента Зеленського з відкритим листом

10 листопада 2020, 11:41
917

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз звернувся до президента України Володимира Зеленського щодо екс-співробітника МВС України Миколи Федоряна, якого було затримано 7 листопада на КПВВ «Каланчак» при спробі виїзду на тимчасово окуповану територію Криму.

Відповідний лист зі зверненням Ахтем Чийгоз опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Заступник голови Меджлісу виразив побоювання, що заарештований може «вирватися з рук правосуддя».

«У мене є підстави сумніватися в тому, що Федорян буде покараний за всі свої злочини в тимчасово окупованому Криму. Питання номер один, на яке вам треба дати відповідь суспільству — при яких обставинах і під чиї гарантії він в'їхав на материкову Україну і перебував тут певний час? Адже його затримали при поверненні до тимчасово окупованого Криму з материкової України», — зазначив він.

Чийгоз нагадав президенту обіцянки щодо повернення кримських татар, які перебувають у тюрмах Росії та тимчасово окупованого Криму.

«Ця персона занадто дорога для окупаційної влади, і вони готові будуть заплатити за нього дуже високу ціну; я маю на увазі близько ста кримських татар, що відбувають незаконні строки в Російській Федерації при його особистому пособництві при затриманні та арешті багатьох з них. Ви багато разів гучно обіцяли звільнити кримських татар, які перебувають у тюрмах в Росії та тимчасово окупованому Криму. Дивіться, не «продешевіть», — наголосив Ахтем Чийгоз.

Як повідомляв ATR.ua, 7 листопада на КПВВ «Каланчак» при спробі виїзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим затримано українця, який систематично надавав допомогу окупаційним правоохоронцям при проведенні численних незаконних обшуків і затримань громадян у так званих «справах про тероризм». Ним виявився Микола Федорян, який був начальником міліції громадської безпеки ГУМВС України в АР Крим з 2005 по 2011 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ