Вступити до родини ATR

Сьогодні — день народження політв'язня Енвера Сейтосманова

10 листопада 2020, 13:02
684

10 листопада кримськотатарському політв'язню, фігуранту «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енверу Сейтосманову виповнюється 34 роки. Це вже третій день народження, який він зустрічає у неволі.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність» на своїй сторінці у Facebook.

«Жителю села Тилове Балаклавського району Енверу Сейтосманову сьогодні виповнюється 34 роки. Рішенням суду від 5 грудня 2019 року його засудили до 17 років позбавлення волі в російській колонії», — пишуть активісти.

У своєму останньому слові перед оголошенням вироку у суді Енвер Сейтосманов заявив, що він є громадянином України, а Росія порушує його права.

«Я говорю про брехливість підстави звинувачень, так як нічого крім єдності, творення і справедливості кримські татари мусульмани Криму не несуть і не сповідують. І лише після 2014 Російська репресивна машина охрестила народ «терористами», «екстремістами», чому здивувався не тільки я, але і весь сучасний світ», — сказав Сейтосманов.

Як відомо, 5 грудня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігуранта «справи про так званий тероризм» (севастопольська група) Енвера Сейтосманова до 17 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.

16 квітня 2020 року військовий апеляційний суд міста Власіха Московської області відхилив апеляційну скаргу захисту на вирок суду першої інстанції.

Нагадаємо, Енвера Сейтосманова затримали 10 травня 2018 року. Після обшуку в його оселі у Севастополі кримському татарину інкримінували ст. 205.5 ч.2 КК РФ — «участь у забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір». Пізніше російське слідство посилило звинувачення — Сейтосманову додатково закидають «організацію діяльності терористичної організації» (ч.1 ст. 205.5).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ