Вступити до родини ATR

Російська сторона зірвала переговори гуманітарної підгрупи ТКГ з обміну полоненими

11 листопада 2020, 07:51
618

Гуманітарна підгрупа Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з вини російської сторони не змогла добитися обговорення питання обміну полонених та пошуку безвісти зниклих людей.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила українська делегація у ТКГ.

Відомо, що російська сторона, попри раніше укладені домовленості, відмовилася пропустити мешканців Луганщини в обидва боки за лінію розмежування, пояснюючи відмову дрібними технічними деталями.

«Через демарш російських представників Україна не змогла домогтися обговорення двох інших важливих питань: обміну взаємно утримуваних осіб та питання пошуку безвісти зниклих осіб», — йдеться у повідомленні.

В українській делегації додали, що на переговорах вдалося досягнути певного просування в обговорені умов розблокування російською стороною роботи КПВВ.

«Конкретні умови будуть обговорені завтра (11 листопада — ред.), під час загального засідання ТКГ на рівні глав делегацій», — розповів речник української делегації Олексій Арестович.

Як повідомляв ATR.ua, у «Плані спільних кроків», який Україна підготувала для Тристоронньої контактної групи (ТКГ), зазначається, що обмін полоненими у форматі «всіх на всіх» має відбутися не пізніше 15 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що раніше представники ОБСЄ в ТКГ закликали сторони докласти усіх зусиль для проведення якнайшвидшого обміну полоненими на Донбасі. Україна вже передала до ТКГ списки полонених.

Як відомо, обмін заручниками між Україною та ОРДЛО не відбувається вже кілька місяців, оскільки сепаратисти не узгоджують списки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ