Вступити до родини ATR

Окупанти оштрафували імама за «незаконну місіонерську діяльність»

12 листопада 2020, 09:28
843

Окупаційний «суд» Судака звинуватив імама Аблякіма Галієва у нібито «незаконній місіонерській діяльності» у мечеті в селі Дачне та призначив штраф у розмірі 5 000 рублів.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив його адвокат Сейран Камілов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Минуло 4 судових засідання щодо імама Галієва. Суддя визнала його винним і винесла штраф в розмірі 5000 рублів. Ми з цим рішенням категорично не згодні і будемо оскаржувати. Адвокат Еміль Курбедінов клопотав про перегляд відеозапису, який прокуратура використовувала як основний доказ. Ми його спільно з суддею сьогодні переглянули і нічого протиправного там не побачили», — прокоментував він.

За словами громадського захисника Сейтосмана Каралієва, такі «адміністративні справи» пов'язані з системним тиском держави на непідконтрольні «Духовному управлінню мусульман Криму» автономні релігійні громади та імамів.

Як каже сам імам Аблякім Галієв, він бере участь в проведенні обряду з набуття імені у новонароджених і похоронного обряду в Ісламі, але при цьому не є членом підконтрольного окупантам «Духовного управління мусульман Криму» чи іншої релігійної організації.

Нагадаємо, наприкінці квітня «суд» в окупованому Криму визнав імама Совєтського району Ділявера Халілова винним у нібито «організації незаконного мітингу» за проведення п'ятничної молитви в мечеті. Кримського татарина оштрафували на 30 тисяч рублів.

Як повідомляв ATR.ua, в окупованому Криму порушено вже кілька «справ» проти імамів. Так, у січні 2020 року стало відомо про те, що окупанти порушили «адміністративну справу» проти імама Расіма Дервішева за нібито «здійснення незаконної місіонерської діяльності». Його «суд» в Криму оштрафував на 5 тис. рублів. Аналогічну адміністративну «справу» також було порушено проти імама мечеті «Салгір Баба» у селі Зарічне Сімферопольського району. А 11 червня окупанти оштрафували алуштинського імама Юсуфа Аширова на 5 тисяч рублів нібито за «здійснення незаконної місіонерської діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ