Вступити до родини ATR

В Україні можуть ввести повний локдаун

12 листопада 2020, 13:56
997

11 листопада Кабінет міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні загальний карантин з «локдауном вихідного дня». Якщо на другий-третій тиждень таке обмеження не матиме результату — можливий повний локдаун.

Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан, передає РБК-Україна.

За його словами, карантин вихідного дня вводиться, аби знизити активність населення.

«Згідно з інкубаційним періодом — в середньому 7–8 діб, ми побачимо результат на другий-третій тиждень по зниженню захворюваності. Якщо результату не буде — можна говорити про малоефективний захід», — сказав Рубан.

У такому випадку в країні можуть ввести повний локдаун.

«Карантину вихідного дня — це один з кроків до повного локдауну. Якщо він не дасть ефективного результату, то дійсно для України потрібно буде оголошувати локдаун», — вважає глава Держспоживслужби Києва.

Рубан зазначив, що карантин вихідного дня показує різні результати у різних країнах.

«У деяких країнах він застосовувався позитивно, в деяких — негативно, тому все залежить від правильного застосування зазначеного заходу», — додав він.

Як повідомляв ATR.ua, за минулу добу в Україні вперше було зафіксовано понад 11 тисяч нових випадків коронавірусу. З початку пандемії в країні заразилися вже більше півмільйона людей.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Він діятиме, щонайменше, до 30 листопада.

Окрім того, через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ