Вступити до родини ATR

Литва долучиться до Кримської платформи

12 листопада 2020, 14:13
917

Литва підтримує рішення України створити міжнародну Кримську платформу і планує брати участь у її діяльності.

Про це заявив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас, передає «Інтерфакс».

«Литва підтримує рішення України створити міжнародну Кримську платформу і планує брати участь у її діяльності. Ми погоджуємося з думкою Києва, що ця ініціатива допоможе консолідувати політику невизнання, протистояти мілітаризації Криму, слідкувати за ситуацією з правами людини та екологією, порушувати інші невідкладні проблемні питання, що виникають через окупацію Криму», — сказав посол.

За словами Сарапінаса, ця ініціатива співвідноситься з політикою невизнання Європейським Союзом незаконної анексії Криму та вимогами ЄС до Росії забезпечити права жителів півострова.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що позитивно оцінює ініціативу щодо створення Кримської платформи.

Як відомо, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ