Вступити до родини ATR

Пандемія скінчиться, коли будуть провакциновані 70% населення світу — ВООЗ

12 листопада 2020, 14:39
876

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що 70% населення планети слід вакцинувати, щоб подолати пандемію коронавірусу COVID-19.

Про це повідомила головний науковий співробітник ВООЗ Сумія Свамінатан, передає «Explica».

«Якщо вакцини проти Covid-19, які перебувають на останній стадії розробки, будуть успішними, приблизно 70% населення світу повинно бути імунізовано, щоб забезпечити кінець пандемії», — сказала вона.

Свамінатан  також відзначила, що інформація про 90% ефективності вакцини BioNTech — це лише попередні результати, які «потребують додаткових даних», щоб запустити вакцину у виробництво.

До 2021 року у ВООЗ сподіваються провакцинувати хоча б 20% населення світу. Першими пропонують вакцинувати людей з групи ризику та медпрацівників.

Як повідомляв ATR.ua, розробники «Pfizer» та «BioNTech» заявили про успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини. Перша ефективна вакцина проти COVID-19 може захистити людей від зараження на 90%.

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вакцина проти коронавірусу повинна надійти до України в кінці першого кварталу 2021 року. За його словами, Україна отримає близько 8 млн доз вакцини рівними траншами одразу після її реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ