Вступити до родини ATR

Туреччина відправить «миротворців» у Нагірний Карабах

16 листопада 2020, 14:17
772

16 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган направив на розгляд парламенту указ щодо відправки до Нагірного Карабаху миротворчого контингенту.

Про це повідомляє агентство «Anadolu».

«У центрі діятимуть військовослужбовці, а за необхідності цивільні фахівці. Робота центру буде спрямована на забезпечення миру і стабільності на Південному Кавказі в світлі кроків щодо забезпечення територіальної цілісності Азербайджану, що відображено і в відповідних резолюціях РБ ООН і ОБСЄ. Відправка військових до Азербайджану також відповідає національним інтересам Туреччини», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що турецькі військові будуть задіяні в рамках спільного турецько-російського спостережного центру щодо Нагірного Карабаху.

Як повідомляв ATR.ua, 10 листопада Росія почала відправку «миротворців» у Нагірний Карабах. Зазначається, що основу так званого «миротворчого контингенту» Росії складуть підрозділи Центрального військового округу РФ. Всього задіяно 1 960 військових, 90 бронетранспортерів і 380 одиниць техніки.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписав з президентами Азербайджану Ільхамом Алієвим та президентом Росії Володимиром Путіним угоду про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ