Вступити до родини ATR

Бельгія підтримає Україну в питанні деокупації Криму

19 листопада 2020, 08:58
822

18 листопада під час відеозустрічі першої заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джеппар із директором з політичних питань та Генеральним директором багатосторонніх справ МЗС Бельгії Акселем Кенесом бельгійська сторона була запрошена до участі в ініціативі створення Кримської платформи та висловила принципову підтримку позиції України з деокупації Криму.

Фото: МЗС України

Фото: МЗС України

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

«Перша заступниця міністра запросила Бельгію стати учасником Кримської платформи та повідомила про запланований на 2021 рік установчий саміт згаданої ініціативи, підкресливши важливість участі європейських партнерів, зокрема Бельгії, у реалізації її цілей. У свою чергу Аксель Кенес подякував за запрошення приєднатися до згаданої ініціативи та висловив принципову підтримку позиції України з деокупації Криму», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, Еміне Джеппар привітала бельгійську сторону із завершенням коаліційних перемовин та успішним формуванням нового Федерального Уряду.

Вона також подякувала за підтримку євроінтеграційних прагнень України щодо членства в ЄС і НАТО, та, окремо, за підтримку санкційної політики ЄС проти Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 листопада перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар під час зустрічі, організованої Представництвом ЄС в Україні, запросила держави-члени ЄС взяти участь в установчому саміті Кримської платформи.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ