Вступити до родини ATR

У Кремлі погрожують «відповісти» Україні за арештовані літаки

20 листопада 2020, 10:56
863

Більше сотні російських літаків, що літали в окупований Крим, наразі перебувають під арештом в Україні. У Кремлі погрожують наслідками українським чиновниками та великому бізнесу.

Про це заявив «постійний представник Криму при президентові Росії» Георгій Мурадов, пишуть російські ЗМІ.

«Заява української влади про віртуальний арешт російських літаків не просто замах на базові структури російського бізнесу, а й бездумне провокування Росії до арешту численних майнових об'єктів українських чиновників і великого бізнесу в Росії, зокрема, й у Криму, яких в республіці чимало», — заявив він.

Як повідомляв ATR.ua, ще на 44 літаки російських авіакомпаній, які попри заборону України літали до окупованого Криму, накладено арешт. 

За інформацією правоохоронців, наразі встановлено та накладено арешти загалом на 109 літаків російських авіакомпаній, що здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

Нагадаємо, що з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Також офіційно припинено функціонування всіх аеропортів окупованої території півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ