Вступити до родини ATR

Росія заявила, що готова приймати міжнародні місії в окупованому Криму

20 листопада 2020, 12:08
1002

Спікер Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Росія готова приймати міжнародні місії в окупованому Криму, але на свої умовах.

Про це повідомляє МЗС РФ.

За її словами, рішення міжнародних структур відносно Криму ґрунтуються виключно на думці української сторони, яка нібито «не має поняття, що там відбувається».

«Ми готові до діалогу з профільними міжнародними організаціями з питання дотримання прав людини в Криму в рамках процедур, застосованих по дотриманню Російською Федерацією зобов'язань в цьому середовищі на території нашої країни. Ми також готові приймати місії відповідних організацій в Криму, якщо вони направляються в рамках мандата відповідних структур в прив'язці до процедур, які можуть застосовуватися до відвідування Росії», — сказала Захарова.

Окрім цього, в окупантів виникають проблеми з тим, щоб долучити «реальних жителів Криму, а не тих, які десятиліттями там не живуть і не уявляють собі ситуації в сучасних умовах, а реальних представників громадянського суспільства, журналістів до різних міжнародних конференцій».

Як повідомляв ATR.ua, 18 листопада, третій комітет 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН схвалив проєкт п’ятої оновленої і посиленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», у якій пропонується зафіксувати на міжнародному рівні факт катування ФСБ РФ людей в окупованому Криму. Країна-окупант Росія була однією з 22 країн, які виступили проти цієї резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ