Вступити до родини ATR

Мілітаризація півострова: у Києві відбудеться пресконференція щодо порушень прав дітей у Криму

23 листопада 2020, 08:54
584

25 листопада у Києві громадське об’єднання «Кримська правозахисна група» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» проведе пресконференцію, під час якої науковці та правозахисники наведуть факти порушень прав дитини у Криму внаслідок мілітаризації півострову, а також презентують рекомендації для України для захисту кримської молоді.

Про це йдеться в анонсі заходу на Facebook.

«Кримські діти протягом останніх шести років живуть в окупації. Влада Російської Федерації системно порушує права дітей, що стосується всіх сфер їхнього життя. Це створення штучних загроз здоров’ю під час мілітарі-заходів, примусове громадянство, нав'язування російської ідентичності, позбавлення доступу до незалежних джерел інформації, обмеження в отриманні освіти рідною мовою та постійні перепони у доступі до освітніх закладів на підконтрольній Україні території. Докази цих порушень були зібрані правозахисниками та у листопаді 2020 року передані до Комітету ООН з прав дитини», — йдеться у повідомленні.

За повідомленням організаторів, пресконференція відбудеться о 15:00 у пресцентрі «Укрінформу» (м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16).

Як повідомляв ATR.ua, раніше у НАТО заявили, що змушені тримати посилену присутність на сході Європи через дії РФ у Криму.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ