Вступити до родини ATR

Україна запросила Кіпр до платформи з деокупації Криму

24 листопада 2020, 09:44
598

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар запросила Кіпр приєднатися до створення Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Перша заступниця міністра висловила вдячність за підтримку Кіпром суверенітету та територіальної цілісності України.

«Еміне Джапарова поінформувала про останній розвиток подій в Криму та запросила кіпрську сторону взяти участь у діяльності ініціативи «Кримської платформи». У відповідь посол запевнив, що кіпрська сторона продовжує неухильно дотримуватися позиції щодо невизнання тимчасової окупації українського півострова», — повідомляє відомство.

Нагадаємо, 17 листопада перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар під час зустрічі, організованої Представництвом ЄС в Україні, запросила держави-члени ЄС взяти участь в установчому саміті Кримської платформи.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада, на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ