Вступити до родини ATR

До суду скероване обвинувачення проти «судді», який переслідував Ільмі Умерова

25 листопада 2020, 07:53
567

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо «судді», який є причетним до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній суддя Бахчисарайського районного суду АР Крим, після окупації півострова у 2014 році, зрадивши присязі судді, перейшов на  службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, обійнявши посаду судді «Бахчисарайського районного суду Республіки Крим», надавав допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України», — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, суддя підконтрольного Росії «Бахчисарайського районного суду» незаконно використовував законодавство Росії, зокрема, при розгляді адміністративних протоколів, які були складені проти одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу за участь в зазначеному представницькому органі.

«Обвинувачений також сприяв становленню окупаційної влади РФ та приймав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, яка спрямована на переслідування громадян України, незгодних з окупацією півострова», — додали у прокуратурі.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Ім'я та прізвище судді прокуратура не надає.

Раніше повідомлялося, що прокуратура АР Крим повідомила про підозру у державній зраді кримського «судді», який незаконно засудив до 2 років в'язниці заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року стало відомо, що Росія звільнила і передала Туреччині засуджених у Криму заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. У цей день кримських татар на літаку доставили до Анкари. За даними лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, звільнення Умерова та Чийгоза — результат переговорів президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і президента РФ Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ