Вступити до родини ATR

Кориневич розповів про порушення прав людини в окупованому Криму

25 листопада 2020, 17:43
685

Постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич зустрівся з координаторкою системи ООН в Україні Оснат Лубрані та головою моніторингової місії ООН з прав людини Матільдою Богнер. Під час зустрічі обговорили ситуацію з порушенням прав людини в окупованому Криму та гуманітарну кризу через пандемією COVID-19 на півострові.

Про це повідомляє Постійне представництво президента в АРК на своїй сторінці у Facebook.

«В рамках зустрічі Антон Кориневич зосередив увагу на співпраці із агенціями ООН, а також задіяння їх механізмів для реагування на ситуацію з порушенням прав людини. Окремо зауважено було про важливість оновленої посиленої резолюції «Ситуація з правами людини в АР Крим та м. Севастополі, Україна»», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, постійний представник проінформував колег про те, що Україна робить для підтримки зв’язків з мешканцями тимчасово окупованих територій. Зокрема, онлайн-послуги для мешканців тимчасово окупованих територій, законодавчі зміни для спрощення отримання документів українського зразка, житлові програми для переселенців.

За інформацією відомства, серед проблем, які обговорювали під час зустрічі, було також питання гуманітарної кризи, пов'язаної з пандемією COVID-19 в окупованому Криму.

Як повідомляв ATR.ua, 18 листопада третій комітет 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН схвалив проєкт п’ятої оновленої і посиленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», у якій пропонується зафіксувати на міжнародному рівні факт катування ФСБ РФ людей в окупованому Криму. Держава-окупант Росія була однією з 22 країн, які виступили проти цієї резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ