Вступити до родини ATR

Друга сімферопольська «справа про тероризм»: Гафарову не показують результати медобстежень

26 листопада 2020, 09:06
598

Медичний працівник медико-санітарної частини СІЗО відмовила Джемілю Гафарову в наданні йому результатів біологічних досліджень.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Ріфат Яхін, передають активісти «Кримської солідарності».

«Коли Гафаров перебував у терапевта, співробітника МСЧ-91, вона категорично відмовилася везти його на повне обстеження, сказавши, що дуже багато уваги йому і так приділяють. При цьому на столі у неї були результати його медичних аналізів. Коли Гафаров захотів їх подивитися і побачив, що у нього дуже високий креатинін, він попросив подивитися ще інші аналізи, у відповідь на це терапевт закрила папку з медичними документами Гафарова, і сказала, що нічого не покаже і нічого не дасть», — каже адвокат.

На думку захисника, це грубе порушення закону «про захист охорони здоров'я», згідно з яким пацієнт має право не тільки ознайомиться з результатами обстеження, а й знімати копії.

«Кожен має право на захист і охорону здоров'я, тобто тут порушується Конституційне право Джеміля Гафарова», — наголосив захисник.

Як повідомляв ATR.ua, стан здоров’я Джеміля Гафарова, який має інвалідність ІІ групи, погіршився через антисанітарні умови утримання та відсутність медичної допомоги. Політв’язень скаржився на різке загострення хронічних хвороб, постійні судоми в ногах, сильний біль у серці та різкі стрибки тиску. 

Джеміль Гафаров є фігурантом «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Він був затриманий серед інших 20 осіб внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір». 10 вересня Джемілю Гафарову, Іззету Абдуллаєву, Енверу Аметову, Владлену Абдулкадирову, Сейрану Муртазі, Сервету Газієву, Рустему Сейтхалілову, Меджиту Абдурахманову продовжили термін тримання під вартою до 15 грудня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ