Вступити до родини ATR

Окупаційний «суд» відмовився дивитися відео Ленура Іслямова щодо його «справи»

26 листопада 2020, 22:00
832

Окупаційний «Верховний суд» Криму відмовився дивитися відео віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар Ленура Іслямова, де він висловлює свою позицію щодо його «справи».

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

«Стороною захисту було заявлено клопотання про вивчення і приєднання до справи компакт-диска із заявою Ленура Іслямова щодо висунутого йому обвинувачення та його позиції щодо цього судового процесу. Оскільки судовий процес триває за його відсутності, цей відеозапис був єдиним джерелом інформації для суду про позицію Ленура Іслямова в цій кримінальній справі», — зазначив адвокат.

За інформацією Полозова, «суд» двічі відмовив у задовільнені цього клопотання.

Окупаційний «суд» не зміг допитати свідка Кузнецова, більше відомого як «пранкер Вован», щодо якого раніше було ухвалено рішення про примусовий привід. Виявилося, що він тиждень тому переїхав з адреси, за якою мешкає у Москві.

По відеозв’язку допитали іншого свідка Рустема Ільясова, який наразі перебуває в російській колонії за іншою кримінальною «справою». У зв'язку з наявністю протиріч у протоколі допиту і показаннями в  «суді», окупаційний прокурор клопотав про оголошення свідчень, які надавалися раніше.

«Прокурор оголосив, що згідно зі свідченнями, даними свідком Ільясовим у 2017 році, він виїхав з Криму до Києва, де зустрівся з його знайомим Мустафою Джемілєвим, він попросив Мустафу Джемілєва знайти йому роботу, на що той порадив звернутися до Ленура Іслямова, що той нібито набирає людей в батальйон і платить їм. Свідок поїхав в Чонгар, Іслямова там не бачив, в батальйоні йому не сподобалося і через декілька годин він поїхав. Відповідаючи на додаткові питання сторін, свідок пояснив, що таких свідчень ніколи не давав. Мустафу Джемілєва він особисто не знає і з ним не зустрічався, а про Ленура Іслямова може тільки сказати, що він дуже хороша людина, ніяких злочинів не скоював, і його в Криму дуже поважають», — повідомив Полозов.

Наступне «судове» засідання призначене на 2 грудня.

Як повідомляв ATR.ua, «Верховний суд» окупованого Криму у травні 2020 року почав розгляд сфабрикованої «кримінальної справи» проти Ленура Іслямова. Цю «справу» окупанти порушили у жовтні 2015 року, згодом Іслямова оголосили у федеральний розшук. У Криму віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар звинувачують в нібито «організації незаконного збройного формування», «здійсненні диверсійних дій», а також закидають «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ