Вступити до родини ATR

У президента анонсували нараду щодо впровадження локдауну

30 листопада 2020, 14:55
676

Президент України Володимир Зеленський обговорить з представниками Кабінету міністрів та Радою національної безпеки і оборони необхідність впровадження локдауну в країні.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

Зазначається, що сьогодні представники Кабінету міністрів, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зокрема Міністерства охорони здоров'я, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки і оборони, зберуться на нараду, щоб визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун.

«Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути», — сказав президент.

В офісі президента наголосили, що про результати наради буде повідомлено якнайшвидше.

Станом на 9:00 30 листопада в Україні зафіксовано 732 625 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 12 327 летальних, 345 149 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 9946 нових випадків.

Нагадаємо, що раніше через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин. Також в Україні продовжує діяти «карантин вихідного дня». Таким чином, з 00:00 суботи до 00:00 понеділка дозволено працювати лише: аптекам, ветеринарним аптекам, продуктовим магазинам, АЗС, СТО, фінансовим закладам, пошті, лікарням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ