Вступити до родини ATR

Підкинутий політв’язню Приходьку телефон зареєстрований на вигадану особу — адвокат

2 грудня 2020, 09:23
602

На останньому засіданні у справі Олега Приходька захист отримав відповідь на запит про перевірку телефону, який за версією слідства належав підсудному. З цього телефону Приходько нібито вів переписку про теракти в Саках і у Львові. Відповідь показала, що абонент підключався до двох базових станцій: у селах Оріхове і Володимирове Сакського району. При цьому Сергія Зав'ялова, на якого згідно з відповіддю оператора був зареєстрований цей номер, не існує. Це вигадана особа.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це розповів адвокат Назім Шейхмамбетов, передають активісти «Кримської солідарності».

За повідомленням адвоката, МВС надало інформацію, згідно з якою Зав'ялов ніколи не проживав на території РФ. Адреси, за якою він нібито зареєстрований, не існує з 1994 року. Сама сім-карта була придбана за кілька днів до того як відбулося листування з досі невідомою особою з України.

Захист клопотав про аналогічний запит по справжньому номеру Олега Приходько, аби порівняти дані. На їхню думку, це відповіло б на питання, де знаходився в момент листування їх підзахисний. Суд в цьому клопотанні відмовив.

Як повідомляв ATR.ua, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали зі свого будинку проукраїнського активіста Олега Приходька. 28 травня 2020 року у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону розпочався розгляд по суті кримінальної справи щодо Олега Приходька. Активіста звинувачують за такими статтями КК РФ: ч. 1 ст. 30 і ч. 1 статті 205 (підготовка до вчинення терористичного акту), ч. 1 статті 222 (придбання та зберігання вибухових речовин) і ч. 1 статті 223-1 (виготовлення вибухових речовин). 27 березня 2020 року Приходьку продовжили арешт до 15 вересня 2020 року, а через кілька днів етапували до Ростова-на-Дону. 7 вересня російський Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив ще на три місяці термін утримання під вартою Приходька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ