Вступити до родини ATR

«Справа» Ленура Іслямова: «прокурор» запросив 19 років позбавлення волі

2 грудня 2020, 14:50
750

Сьогодні в окупаційному «Верховному суді» Криму завершилося слідство у «кримінальній справі» щодо віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар Ленура Іслямова. Окупаційний «прокурор» запросив 19 років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Крымский процесс».

«Судове» засідання відбувалося без участі Ленура Іслямова. Сторона звинувачення заявила, що провина Іслямова нібито доведена за всіма пунктами, а саме «диверсія», «створення незаконного збройного формування» та «шість епізодів закликів до здійснення екстремістської діяльності».

Окупаційний «прокурор» Роман Любов запросив 19 років суворого режиму із забороною займатися інформаційною діяльністю на 2 роки з моменту його затримання або екстрадиції в Росію.

Після виступу захисників Іслямова, окупаційна «голова» колегії «суду» Алла Хіневич має повідомити дату оголошення вироку.

Як повідомляв ATR.ua, «Верховний суд» окупованого Криму у травні 2020 року почав розгляд сфабрикованої «кримінальної справи» проти Ленура Іслямова. Цю «справу» окупанти порушили у жовтні 2015 року, згодом Іслямова оголосили у федеральний розшук. У Криму віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар звинувачують в нібито «організації незаконного збройного формування», «здійсненні диверсійних дій», а також закидають «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ