Вступити до родини ATR

Новообраний президент Молдови заявила про спробу захопити владу

3 грудня 2020, 10:32
634

Новообраний президент Молдови Мая Санду звинуватила депутатів у спробі «захоплення влади» через законопроєкт, який пропонує позбавити її контролю над спецслужбою країни — Службою інформації і безпеки. Вона також закликала громадян вийти на протест.

Про це Санду заявила на пресконференції у середу, передає NewsMaker.

«Законопроєкт, зареєстрований в парламенті, згідно з яким СІБ пропонують вивести з-під підпорядкування президента, це антидемократичне зловживання політика, який програв вибори президента. Це спроба захопити владу», — вважає вона.

Новообраний президент додала, що має намір оскаржити дії депутатів у Конституційному суді.

Водночас Мая Санду закликала громадян Молдови виходити на протести перед будівлею парламенту 3 грудня.

«Правляча більшість хоче урізати ті повноваження, які дали б мені змогу почати наводити лад у країні. Так вони хочуть скасувати результати виборів. Я закликаю вас вийти та захистити свій голос», — наголосила вона.

Як повідомляв ATR.ua, раніше новообраний президент Молдови Мая Санду назвала дії РФ проти України агресією і висловила позицію, що вважає Крим окупованою частиною України.

Нагадаємо, у Молдові 15 листопада відбувся другий тур президентських виборів. У ньому взяли участь орієнтована на євроінтеграцію очільниця партії «Дія і солідарність» Мая Санду та підтриманий Партією соціалістів проросійський чинний глава держави Ігор Додон. Переможцем виборів стала експрем’єр-міністр Молдови Мая Санду, вона отримала 57,75% виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ