Вступити до родини ATR

Окупанти вважають Крим яблуком розбрату між Росією та Туреччиною

4 грудня 2020, 13:45
1022

У Кремлі заявили, що відносини між Росією і Туреччиною важливі для Москви, однак позиція Туреччини щодо окупованого Криму є суттєвим каменем спотикання між країнами.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

«Ці відносини мають взаємовигідний характер і ґрунтуються на принципах невтручання у внутрішні справи один одного і повазі до інтересів один одного. Водночас, звісно, в наших відносинах є і розбіжності. Крим належить до серйозних розбіжностей, тут у нас діаметрально протилежна точка зору», — відзначив Пєсков.

Прессекретар президента додав, що Росія продовжуватиме доводити «власну позицію» щодо окупації Криму.

«Ми пояснюємо свою позицію щодо Криму. Ця тема не може обговорюватися ніяк, але ми доводимо свою позицію до наших турецьких друзів і продовжимо це робити досить терпляче і послідовно», — сказав він.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Анкари зустрівся зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, який зазначив, що Туреччина підтримує ініціативу платформи з деокупації Криму.

Як відомо, 5 листопада на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві.

Нагадаємо, на початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна має намір створити міжнародну платформу для обговорення з партнерами деокупації Криму. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ