Вступити до родини ATR

Разумков: Закріплювати санкційний список на законодавчому рівні — некоректно

7 грудня 2020, 07:41
643

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував механізм санкцій за захоплення Криму і агресію на Донбасі. На його думку, закріплювати санкційний список фізичних і юридичних осіб на законодавчому рівні не є правильним рішенням.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Чому я кажу, що це не зовсім коректно? Ці списки також змінюються, як ви добре пам'ятаєте, були приклади, коли туди потрапляли люди помилково, тому що повністю збігалися прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, але це були не ті люди, які допомагали агресору і на сході, і в Криму, тому такі речі все-таки варто робити на рівні Ради національної безпеки і оборони», — заявив спікер парламенту.

Він додав, що існуючий в Україні механізм санкцій «досить дієвий, він працює і досить гнучкий», а рішення щодо списку санкцій приймає РНБО, після чого президент затверджує його своїм указом.

Як повідомляв ATR.ua, до обмежувальних заходів Європейського Союзу проти Росії щодо дій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, приєдналися ще чотири країни — Чорногорія, Албанія, Норвегія і Ліхтенштейн.

Нагадаємо, раніше комітет у закордонних справах Європейського парламенту схвалив доповідь ЄП по Україні, у якій йдеться, зокрема, про наміри щодо збереження санкцій проти Росії і заклики до початку переговорів по деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ