Вступити до родини ATR

Окупанти вводять 6-годинний графік подачі води у Ялті

7 грудня 2020, 09:57
672

Окупаційна «влада» Криму з 14 грудня вводить графіки подачі води населенню Великої Ялти. Воду подаватимуть по три години вранці та ввечері.

Про це на нараді щодо ситуації з водопостачанням Криму повідомив окупаційний «міністр» ЖКГ Дмитро Черняєв, передають кримські ЗМІ.

«Ми спостерігаємо мінімальні притоки в основні водосховища, які живлять Велику Ялту. Це Щасливенське і Загірське водосховища. За нашим планом, який розроблений державним утворенням, при наближенні до 6 млн кубометрів наповнення, ми повинні перейти до планового зниження подачі води. За планом заходів з 14 грудня адміністрація міста планує приступити до зниження подачі води. На поточному тижні буде вироблено оповіщення всіх об'єктів і з наступного понеділка — перехід на графік подачі: по три години вранці і три години у вечірній час», — заявив «міністр».

Він додав, що «влада» Великої Ялти нібито підготувала необхідну кількість спеціальної техніки та ємності, які дозволять перейти в цей режим планово.

«За додатковими заходом зараз ведеться розробка нових додаткових обсягів по Великій Ялті. Додаткові джерела, які дозволять подати артезіанську воду. Крім того, підготовлені заходи, розрахунки і необхідна площадка для планованого будівництва опріснювальної установки для Ялти», — «пообіцяв» Черняєв.

Як повідомляв ATR.ua, раніше окупанти у Криму відзвітували про закінчення робіт з будівництва трьох водозаборів, з яких планують забезпечити водою східні райони Криму. Йдеться про спорудження Новогригор’ївського, Ніжинського та Просторненського водозаборів у Нижньогірському районі півострова загальним дебетом близько 200 тисяч кубометрів на добу.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ