Вступити до родини ATR

Україна представила Кримську платформу в ОАЕ

8 грудня 2020, 09:03
629

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив візит до Об’єднаних Арабських Еміратів, під час якого обговорив зі своїми арабськими колегами перспективи подальшого співробітництва та представив Кримську платформу.

Фото: МЗС України

Фото: МЗС України

Про це повідомила пресслужба МЗС.

«Наші країни мають величезний потенціал співробітництва. Тепер у наших руках — втілити його в дійсність на благо наших народів, компаній та наших двох держав загалом», — наголосив Кулеба.

Повідомляється, що міністр обговорив зі своїм колегою Анваром Гаргашем активізацію політичних консультацій між міністерствами закордонних справ. Сторони обмінялися думками з регіональних питань зовнішньої політики України та ОАЕ. Також Дмитро Кулеба розповів Анвару Гаргашу про створення Кримської платформи.

Глави зовнішньополітичних відомств також висловили задоволення динамікою та амбітними перспективами розвитку співробітництва України та ОАЕ.

Окрім того, Дмитро Кулеба провів зустріч з керівництвом одного з найбільших у світі інвестиційних фондів Mubadala, приділивши пріоритетну увагу темі контактів між Україною та ОАЕ на всіх рівнях, ролі України як пріоритетного партнера у гарантуванні продовольчої безпеки ОАЕ, співробітництву України та ОАЕ у галузі відновлюваної енергетики та розвитку торгівлі.

Відзначається, що Дмитро Кулеба став першим з початку пандемії іноземним гостем, для якого провели урочисту церемонію відвідання Меморіалу пам’яті загиблих воїнів ОАЕ. Міністр висловив особливу вдячність за цю честь виконавчому директорові меморіалу, шейху Халіфу бін Тахнуну бін Мохаммеду Аль Нагаяну. Глава МЗС України поклав квіти до меморіалу та залишив запис у книзі відвідувачів.

{gallery_1}

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 6-7 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Об’єднаних Арабських Еміратів, де він має презентувати Кримську платформу.

Як повідомляв ATR.ua, 5 листопада на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що перший саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року у Києві. За словами Еміне Джеппар, створення платформи має на меті «задати багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ