Вступити до родини ATR

Росія та Сирія — які ще країни виступили проти нової резолюції ООН

8 грудня 2020, 11:24
614

На засіданні Генасамблеї ООН у понеділок, 7 грудня, проти проєкту посиленої резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів» проголосувало 17 країн.

Про це повідомляє УНН.

Таким чином резолюцію не підтримали Вірменія, Білорусь, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Киргизстан, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Іран, Російська Федерація, Сербія, Судан, Сирія, Венесуела, Зімбабве.

Окрім того, Росія та Сирія виступили із закликом проти резолюції до голосування.

Водночас 63 країни проголосували «за». Серед них — Австрія, Австралія, Бельгія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Італія, Ізраїль, Північна Македонія, Польща, Сінгапур, Швеція, Швейцарія, Туреччина, США, Велика Британія та інші.

Як повідомляв ATR.ua, Генеральна асамблея ООН у понеділок, 7 грудня, ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів», яка засуджує російську окупацію та мілітаризацію Криму, а також закликає Росію припинити військову підготовку дітей, що проживають на окупованому півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ