Вступити до родини ATR

Україна може отримати перші вакцини від COVID-19 у січні

8 грудня 2020, 14:17
734

Перша партія вакцини від COVID-19 може бути доставлена в Україну в січні 2021 року.

Про це розповів в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в інтерв'ю «LIGA.Life».

«За попередньою інформацією, Україна може отримати першу партію вакцини в середині або наприкінці січня 2021 року. COVAX каже, що перша партія вакцин становитиме 3–5% від загальної кількості, яку має отримати країна», — розповів Кузін.

За його словами, під час поставки першої пробної партії вакцини будуть опрацьовані всі логістичні питання доставки, забезпечення холодового ланцюга, вакцинальної кампанії тощо.

Ігор Кузін зазначив, що в рамках ініціативи COVAX Україна може розраховувати на близько 8 млн доз. Цього має вистачити на вакцинацію 4 млн людей, тобто приблизно 20% населення країни.

COVAX може постачати Україні одразу кілька вакцин від різних виробників.

«Розподіл такої вакцини поки не відомий жодній країні. Ми можемо отримати будь-яку», — сказав Кузін.

Як повідомили у МОЗ, станом на 8 грудня в Україні зафіксовано 832 758 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 928 летальних, 436 564 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 10 811 нових випадків.

Нагадаємо, в уряді України позитивно оцінили ефект карантину вихідного дня, але вирішили його не продовжувати. До напрацювання нового рішення щодо карантину в Україні діятимуть обмеження для «помаранчевої» зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ