Вступити до родини ATR

Алуштинська «справа про тероризм»: політв’язень насилу пересувається через хвору ногу

9 грудня 2020, 07:20
845

Політв'язень, фігурант алуштинської «справи про тероризм» Руслан Месутов насилу пересувається у СІЗО через хворобу ноги.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Сіяр Панич, передають активісти «Кримської солідарності».

«У нього є проблеми зі здоров'ям, набрякла нога. Він повідомив, що був оглянутий фельдшером СІЗО і хірургом, якого викликали двічі. Один раз був огляд і приписи, другий раз — контроль. Два рази йому робили рентген, але причину, чому опухла нога, йому так і не сказали. Перелом виключили», — розповів захисник.

За інформацією активістів, після огляду лікаря Месутов отримував протизапальні уколи, антибіотики, приймав болезаспокійливі засоби. Наразі є позитивна динаміка — пухлина зійшла, але він кульгає і пересувається насилу.

«Через проблеми з ногою Руслан не може вийти на щоденну прогулянку, тому що знаходиться на четвертому поверсі. Попросив заступника начальника СІЗО перевести його на перший поверх, щоб вихід на прогулянку не був важким», — додав Панич.

Раніше родина політв'язня вже зверталася із заявою до громадської спостережної комісії Ростовської області через стан здоров'я Руслана.

Як повідомляв ATR.ua, 13 листопада в Апеляційному військовому суді міського округу Власіха Московської області було розглянуто скарги адвокатів на постанову Південного окружного військового суду про продовження арешту Руслану Нагаєву, Ленуру Халілову, Руслану Месутову та Ельдару Кантимірову. Суд не задовольнив скарги і залишив політв’язнів під вартою до 21 січня 2021 року.

Нагадаємо, 21 жовтня Південний окружний військовий суд Росії заслухав результати експертизи аудіофайлів, на яких були записані розмови фігурантів «справи про тероризм» (алуштинська група). За словами прокурора, експертиза не виявила ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі та закликів до насильства.

Як відомо, російські силовики затримали Руслана Нагаева, Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова та Ленура Халілова в червні 2019 року. Їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ