Вступити до родини ATR

Охочі «купити» кримську «Масандру» стануть порушниками закону — Резніков

9 грудня 2020, 08:26
524

Незаконне захоплення об’єктів державної, комунальної та приватної власності на тимчасово окупованих Росією територіях АР Крим та м. Севастополя є злочином, незалежно від форми, яку намагається надати цьому процесу окупаційна «адміністрація».

Про це заявив віцепрем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає Мінреінтеграції.

«На 14 грудня російська окупаційна «адміністрація» у Криму запланувала аукціон, під час якого збираються продати «Масандру». Сьогодні, 8 грудня, спливає час реєстрації учасників. Спроби передати підприємство у приватні руки — це продовження злочину, який розпочався з так званої «націоналізації» окупаційною «адміністрацією» у 2014 році. Я хотів би застерегти усіх, хто розглядає можливість взяти у цьому участь. Є таке поняття як «замах на скоєння злочину». Усі, хто намагатиметься «купити» «Масандру», стануть порушниками закону», — зазначив Резніков.

Віцепрем’єр-міністр нагадав, що проти порушників буде застосовано увесь можливий спектр заходів реагування, зокрема, й на міжнародному рівні.

«Я певен, що жодна поважна структура, яка має репутацію, працює за межами Криму і справді могла б бути зацікавлена у збереженні та розвитку підприємства, не піде на цю оборудку. Бо гарантовано опиниться під санкціями і не зможе працювати у цивілізованому світі», — сказав Резніков.

Він також підкреслив, що «Масандра» є частиною культурної спадщини українського Криму, та України в цілому, і є реальна загроза, що все це може бути знищено, а цінні землі віддадуть під забудову.

Резніков наголосив, що Мінреінтеграції вживатиме відповідних заходів до осіб, які причетні до незаконного аукціону: ініціюватиме національні санкції, судове переслідування, звертатиметься до міжнародних партнерів про внесення винних до санкційних списків.

Як повідомляв ATR.ua, 7 грудня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: Україна, а також частин Чорного і Азовського морів». У документі, зокрема, йдеться, що ніяке територіальне придбання або особлива вигода, отримані в результаті агресії, не є і не можуть бути визнані законними, наголошуючи, що силове захоплення Криму є незаконним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ