Вступити до родини ATR

У РФ відреагували на резолюцію ООН щодо Криму

9 грудня 2020, 14:12
734

Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що РФ може робити в Криму все, що захоче, бо це нібито її «суверенна територія».

Про це він повідомив російським ЗМІ, відповідаючи на запитання про те, чи буде Володимир Путін брати до уваги резолюцію Генасамблеї ООН про проблеми «мілітаризації Криму».

«У цьому випадку мова йде про суверенну територію Російської Федерації, на якій Російська Федерація у межах міжнародного права і в межах міжнародних зобов'язань вільна робити все, що треба для забезпечення власної безпеки», — сказав Пєсков.

Як повідомляв ATR.ua, Генеральна асамблея ООН у понеділок, 7 грудня, ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів», яка засуджує російську окупацію та мілітаризацію Криму, а також закликає Росію припинити військову підготовку дітей, що проживають на окупованому півострові. Тоді Росія та Сирія виступили із закликом проти резолюції до голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ