Вступити до родини ATR

Окупанти прийшли до журналіста Нарімана Мемедемінова з «профілактичною бесідою»

10 грудня 2020, 07:57
640

Співробітники окупаційної «поліції» прийшли за місцем проживання до колишнього політв’язня, громадського журналіста Нарімана Мемедемінова з метою проведення «профілактичної бесіди».

Про це повідомив сам Мемедемінов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Прийшли двоє людей. Список був в руках, я попросив його показати, адже в цьому ж списку була і моя дружина вказана, побачив своє і її прізвище в переліку. Бесіда була короткою. Вони сказали: «Нам сказали провести з Вами профілактичну бесіду. Ви ж не збираєтеся проводити мітинги, здійснювати правопорушення?». Я відповів негативно. На цьому ми попрощалися», — розповів громадський журналіст.

Як повідомляв ATR.ua, 21 вересня кримськотатарський політв’язень Наріман Мемедемінов, якого раніше засудили у РФ до 2 років і 6 місяців ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями, вийшов на свободу з російської колонії у селищі Садковський Ростовської області.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики прийшли із обшуком до будинку громадського журналіста Мемедемінова. Пізніше його арештували та незаконно етапували до Росії. 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і 6 місяців позбавлення волі. Кримського татарина визнали винним у «публічних закликах до терористичної діяльності» через те, що він активно висвітлював порушення прав людини у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ