Вступити до родини ATR

Окупаційна «поліція» у Бахчисараї навідалася у домівки кримськотатарських активістів

10 грудня 2020, 09:25
866

9 грудня «поліція» у Бахчисараї прийшла до 66-річного кримськотатарського активіста, учасника московських акцій у липні 2019 року і протестних акцій біля Радміну у Криму Енвера Мустафаєва, також силовики під різними приводами навідалися до Аметхана Умерова, батька заарештованих братів Османа та Сейтумера Сейтумерова — Шукрі Сейтумерова, родини політв'язня Сейрана Салієва.

Про це повідомляють активісти «Кримської солідарності».

Дружина Сейрана Салієва та координатор проєкту опіки дітей політв'язнів «Кримське дитинство» Муміне Салієва вважає ряд візитів оперативників в сім'ї політв'язнів і активістів однією організованою операцією, а приводи вигаданими.

«Коли під різними приводами абсолютно абсурдного характеру співробітники «правоохоронних органів» приходять до дружин, до сімей політв'язнів, до цивільних журналістів, до активістів і тут, однозначно, мотиви не до кінця зрозумілі, це не що інше, як певний тиск, що відбувається в цілому на активізм в Криму. За сьогодні лише по Бахчисарайському району надходила інформація про подібні візити співробітників «правоохоронних органів» в сім'ї активістів, зокрема, цивільних журналістів і це явно говорить про те, що існує якийсь список, який знаходиться в обробці у співробітників «правоохоронних і силових структур». Я вважаю, що подібного роду дії є черговим систематичним нагадуванням усім нам про те, що будь-який активізм у Криму продовжує перебувати в полі зору», — впевнена жінка.

Як повідомляв ATR.ua, раніше співробітники окупаційної «поліції» прийшли за місцем проживання до колишнього політв’язня, громадського журналіста Нарімана Мемедеміна з метою проведення «профілактичної бесіди».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ