Вступити до родини ATR

Омбудсмен про вирок Ленуру Іслямову: звинувачення надумані та мають політичне підґрунтя

10 грудня 2020, 12:17
1074

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила дії окупаційної «влади» та підконтрольного їй «Верховного суду» Криму, який заочно засудив до 19 років позбавлення волі віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар Ленура Іслямова.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Омбудсмен вважає, що обвинувачення надумані та мають політичне підґрунтя, а так звана «справа» — сфабрикована.

«Наголошую, що від початку цього ганебного судилища Ленура Іслямова позбавили права на справедливий судовий розгляд справи, доступу до правосуддя та ефективного юридичного захисту, що є прямим порушенням статей 6, 13 Європейської Конвенції з прав людини», — зауважила Денісова.

У День захисту прав людини омбудсмен вкотре закликала міжнародну спільноту відреагувати на факти репресій країни-окупанта стосовно українських громадян та посилити тиск на Росію.

Як повідомляв ATR.ua, сьогодні окупаційний «Верховний суд» Криму заочно засудив до 19 років позбавлення волі віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова. Його звинувачують в нібито «організації незаконного збройного формування», «здійсненні диверсійних дій», а також закидають «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ