Вступити до родини ATR

«Справа» Ленура Іслямова: «суд» оголосив вирок у вигляді 19 років позбавлення волі

10 грудня 2020, 10:13
1298

Окупаційний «Верховний суд» Криму заочно засудив до 19 років позбавлення волі віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Про це повідомляють окупаційні кримські ЗМІ.

«Остаточно призначити Іслямову Ленуру Едемовичу покарання у вигляді 19 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною із виступом в засобах масової інформації, і обмеженням свободи строком на 1 рік. Місцем відбування покарання Іслямова визначити колонію суворого режиму», — йдеться у вироку.

Вирок був винесений заочно, оскільки Ленур Іслямов знаходиться на підконтрольній території України.

Як повідомляв ATR.ua, 2 грудня в окупаційному «Верховному суді» Криму завершилося слідство у «справі» щодо віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар та генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова. Окупаційний «прокурор» запросив 19 років позбавлення волі.

Нагадаємо, «Верховний суд» окупованого Криму у травні 2020 року почав розгляд сфабрикованої «кримінальної справи» проти Ленура Іслямова. Цю «справу» окупанти порушили у жовтні 2015 року, згодом Іслямова оголосили у федеральний розшук. У Криму віцепрезидента Всесвітнього конгресу кримських татар звинувачують в нібито «організації незаконного збройного формування», «здійсненні диверсійних дій», а також закидають «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ