Вступити до родини ATR

У кримського політв’язня у СІЗО діагностували коронавірус

11 грудня 2020, 14:24
1453

У кримськотатарського політв'язня, фігуранта другої сімферопольської «справи про тероризм» Біляла Аділова підтвердився COVID-19. Він здав тест у слідчому ізоляторі та отримав позитивний результат.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов, передають активісти «Кримської солідарності».

«Зараз він знаходиться на карантині — в нелюдських умовах. Подальше перебування Біляла Аділова в умовах слідчого ізолятора ставлять під загрозу не тільки здоров'я, а й його життя та життя оточуючих. Медики СІЗО підтвердили наявність в Аділова COVID-19 і є документ, що підтверджує це. Є ймовірність того, що люди, які з ним контактували, могли також бути заражені, що може привести до сумних наслідків. Захисники Аділова повинні вжити всіх необхідних заходів для того, щоб йому змінили запобіжний захід», — наголосив адвокат.

Внаслідок позитивного результату тесту, політв’язня Біляла Аділова сьогодні не доставили на судове засідання по продовженню запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Його проведуть без участі обвинуваченого.

Як повідомляв ATR.ua, раніше «Верховний суд» Криму продовжив запобіжний захід фігурантам другої сімферопольської «справи про тероризм» Сейрану Муртазі, Аліму Карімову, Рустему Шейхалієву, Ерфану Османову, Осману Аріфмеметову, Меджиту Абдурахманову, Іззету Абдулаєву, Владлену Абдулкадирову та Руслану Сулейманову до 14 січня 2021 року. Засідання відбулися у закритому режимі. Адвокати з рішенням «суду» не згодні та готують апеляційні скарги.

Нагадаємо, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Багатьох політв'язнів етапували в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ