Вступити до родини ATR

Добовий показник захворюваності у Криму значно зріс: більше ніж середній по РФ

16 грудня 2020, 10:19
840

Темпи добового приросту захворюваності коронавірусною інфекцією на півострові за останні два дні перевищили середньоросійські показники.

ФОТО: pixabay.com

ФОТО: pixabay.com

Про це під час засідання оперативного штабу окупантів з питань запобігання COVID-19 повідомила головний санітарний лікар окупантів по Криму Наталя Пеньковська, передають кримські ЗМІ.

«Ситуація на території Республіки Крим не поліпшується, вона залишається нестабільною, і другий тиждень спостерігається тенденція до зростання захворюваності. За останні два дні добовий показник захворюваності у Криму перевищив за весь період спостережень середньоросійський показник», — сказала вона.

Раніше, за словами Пеньковської, щоденний показник на півострові був набагато нижчим за середній по РФ, а зараз Крим демонструє значні темпи приросту.

Зазначимо, що в окупованому Криму за останню добу виявили 354 нових випадків захворювання на коронавірус. Загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 25 433 осіб (19 988 — у Криму, 5445 — у Севастополі).

Як повідомляв ATR.ua, через стрімке зростання захворюваності на COVID-19 окупаційна «влада» Криму заявила, що може запровадити жорсткіший карантин. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19 у березні 2020 року.

Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу звернувся із закликом до ОБСЄ, ООН, ВООЗ та Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відреагувати на катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ