Вступити до родини ATR

Трамп програв — «у Кремлі глибокий провал»: Піонтковський про повернення США у велику політику

16 грудня 2020, 15:58
948

Перемога Джо Байдена на президентських виборах у США — це повернення країни у світову політику.

Таку думку висловив російський політолог, публіцист, математик, кандидат фізико-математичних наук, провідний науковий співробітник Інституту системного аналізу РАН, член Американської математичної спілки Андрій Піонтковський у програмі PRIME:Муждабаєв на телеканалі ATR.

«Чому Трампа любили у ДБ, і чому його поразка стала страшною втратою? Справа не в тому, що він був російським агентом. Справа в тому, що у нього був випадковий набір зовнішньополітичних «понять», що Америці, нібито, не потрібні союзи. Він сприймав Америку як якийсь господарюючий суб'єкт для вибивання «бабок» з партнерів. Він не розуміє сенсу слів президент Америки — лідер усього заходу, усього вільного світу. Він не знає змісту цих слів. Він встиг достатньо попрацювати за 4 роки для руйнування НАТО, західних союзів», — сказав Піонтковський.

За його словами, Трамп заперечував значення Європи, Японії, Південної Кореї, як союзників.

«Все це працювало на плани Москви, заохочуючи їхні «наполеонівські — гітлерівські» плани, особливо після «успіху» в Криму у 2014 році. У Кремлі — глибокий провал», — резюмував він.

Як повідомляв ATR.ua, згідно з оголошеними результатами голосування Колегії виборників, перемогу на президентських виборах в США здобув кандидат в президенти від Демократичної партії Джо Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ