Вступити до родини ATR

Допит та представлення характеристик фігурантів білогірської «справи про тероризм»: адвокат розповів про наступні стадії процесу

17 грудня 2020, 18:00
834

У четвер, 17 грудня, у Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону завершилася стадія допиту свідків захисту у так званій «білогірській справі про тероризм» щодо кримських татар.

ФОТО: crimean-solidarity.org

ФОТО: crimean-solidarity.org

Про це повідомив адвокат Олександр Стасюк у коментарі для сайту телеканалу ATR.

«На сьогодні опитані усі свідки захисту, які описали наших підзахисних лише з позитивного боку, що, звичайно, йде врозріз з пред'явленими звинуваченнями», — сказав адвокат.

За його словами, наступне засідання призначено на 21 грудня, на 10.00.

«За планом, має відбутися вирішення поданих нами клопотань, порядку 5. Частина з них дозволена, велика частина — ні, оскільки наші клопотання спростовує сторона держобвинувачення», — уточнив Стасюк.

Він зазначив, що представники держобвинувачення ще не готові до цього засідання. Далі, за його словами, відбудеться допит підзахисних.

«Потім — стадія доповнення, на якій ми будемо представляти характеристики наших підзахисних, інші документи. Документи мають значення для правильного вирішення «справи», і багато з них свідчать про алібі підзахисних», — резюмував адвокат.

Як повідомляв ATR.ua, у понеділок, 14 грудня, на засіданні Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону, за допомогою відео-зв’язку відбувся допит свідків сторони захисту щодо білогірської «справи про тероризм».

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ