Вступити до родини ATR

Дії окупантів — головна причина поширення коронавірусу на півострові: Печончик

21 грудня 2020, 10:28
666

Прийнята ГА ООН у середу, 16 грудня, оновлена ​​українська резолюція «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна» — п'ятий за рахунком документ організації, положення якого цього году суттєво посилені, називає дії окупантів головною причиною поширення коронавірусу на півострові.

Про це розповіла українська правозахисниця, координатор «Центру прав людини» Тетяна Печончик в ефірі програми BUGUN на телеканалі ATR.

«Істотно посилена, ніж торішня. Наприклад, Крим зазначається не просто окупованою територією, «влада» півострову тепер має називатися окупаційною владою РФ. Також, у документі зазначається, що держава-окупант не приклала достатньо зусиль задля стримування поширення коронавірусної інфекції», — каже правозахисниця.

Окрім того, за словами Печончик, документ фіксує події, що сприяли поширенню COVID-19.

«Правозахисники усе літо фіксували паради військової техніки та інші мілітаристські акції з великим скупченням людей. Також, багато разів на день літали прямі рейси з Москви до окупованого РФ Криму», — зазначила Печончик.

Печончик додала, що Москва є регіоном-лідером за кількістю заражень, і саме ці фактори стали причиною спалаху коронавірусу в окупованому Криму.

Нагадаємо, 18 листопада третій комітет 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН схвалив проєкт п’ятої оновленої і посиленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», у якій пропонується зафіксувати на міжнародному рівні факт катування ФСБ РФ людей в окупованому Криму. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ