Вступити до родини ATR

У Криму ніхто не застрахований від незаконного кримінального переслідування: правозахисниця про інструменти захисту прав в окупації

23 грудня 2020, 15:48
870

Для окупаційної «влади» РФ у Криму звично використовувати міграційне, антитерористичне, антиекстремістське законодавство для переслідування активістів.

Про ефективні механізми в умовах окупації РФ Криму розповіла засновниця та експерт Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник у програмі BUGUN на телеканалі ATR.

«На жаль, також стандартною практикою для силовиків окупантів є порушення процедур законодавства РФ, яке там незаконно діє, наприклад, перевищувати повноваження при обшуках», — констатувала Скрипник.

За її словами, серед активних механізмів захисту від незаконних дій окупаційних силовиків у Криму можна назвати публічність.

«Розголос у соцмережах та месенджерах про ті правопорушення, що відбуваються щодо вас. Друге, мати під рукою контакт адвоката, а краще заздалегідь укласти з ним договір, тому що у Криму ніхто не застрахований від незаконного кримінального переслідування. Ну, максимально висвітлювати те, що відбувається. Намагатися максимально висвітлювати процес», — резюмувала експерт.

Вона додала, що на півострові зберігається тенденція зростання кількості порушень прав людини.

Як повідомляв ATR.ua, 7 грудня Європейський союз ухвалив рішення щодо введення нового режиму санкцій за порушення в галузі прав людини. Новий санкційний механізм має прискорити реагування ЄС на порушення прав людини у всьому світі. Зокрема, він передбачає замороження активів та заборону на в’їзд.

Нагадаємо, що до обмежувальних заходів Європейського Союзу проти Росії щодо дій, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, приєдналися ще чотири країни — Чорногорія, Албанія, Норвегія і Ліхтенштейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ