Вступити до родини ATR

Проблему дефіциту води та гуманітарну кризу у Криму окупанти можуть вирішити самі

23 грудня 2020, 19:48
1006

Задля уникнення гуманітарної кризи через дефіцит води в окупованому Криму, РФ матиме обмежити діяльність військової та промислової інфраструктури на півострові.

ФОТО: kommersant.ru

ФОТО: kommersant.ru

З такою заявою виступив депутат від партії «Європейська солідарність» Олександр Гончаренко в ефірі BUGUN на телеканалі ATR.

«Гуманітарної катастрофи (через дефіцит води для населення в окупованому РФ Криму — ред.) бути не повинно. А якщо РФ буде продовжувати мілітаризацію Криму і заявляти, що населенню не вистачає води, ну вибачте», — сказав Гончаренко.

Депутат впевнений у тому, що якщо РФ захоче забезпечити населення водою, то це можна буде зробити ціною зменшення навантаження на інфраструктуру та водні ресурси півострова.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в Крим лише за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ