Вступити до родини ATR

Активіст вийшов на одиночний пікет на підтримку політв'язнів кримських татар з Білогірська

28 грудня 2020, 14:55
1646

Громадський захисник Мустафа Сейдалієв у м. Старий Крим окупованого півострова, вийшов на одиночний пікет на підтримку незаконно обвинувачених РФ у тероризмі кримських татар, жителів м. Білогірськ.

Про це повідомляє активіст Едем Якубов, відповідне відео він виклав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Сейдалієва, він хоче привернути увагу до репресій щодо кримських татар, зокрема, до недавньої вимоги прокурора призначити міру покарання у вигляді 50 років суворого режиму на трьох безпідставно звинувачених у тероризмі кримських татар. Подробиці дивіться у відео.

Раніше повідомлялося, що Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону переніс у день розгляду, 28 грудня, засідання у так званій «справі про тероризм» щодо кримських татар, жителів м. Білогірськ окупованого РФ Криму.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року біля в’їзду на «Керченський міст» окупанти зупинили автомобіль з родичами кримськотатарських політв’язнів, які прямували у Ростов-на-Дону на суди. Тоді «правоохоронці» затримали Енвера Омерова. Пізніше стало відомо, що у цей час обшуки проводилися ще у кількох будинках кримських татар в окупованому Криму. У той день окупанти також затримали Айдера Джаппарова та сина Енвера Омерова — Ризу Омерова. Кримських татар звинуватили у причетності до «терористичної» організації. Згодом усіх незаконно етапували до РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ