Вступити до родини ATR

Зберігається дефіцит медикаментів проти COVID-19 в аптеках Криму: вони закріплені за медичними закладами

15 січня 2021, 16:00
816

В аптеках окупованого Криму продовжують фіксувати дефіцит медикаментів проти COVID-19, не дивлячись на заяву окупаційної «влади» про наявність великої партії цефтриаксона.

Про це повідомляють окупаційні ЗМІ.

«Не дивлячись на те, що в Крим прибула велика партія цефтриаксона, в аптеках все ще фіксують дефіцит інших медикаментів проти COVID-19», — йдеться в повідомленні.

Ряд видань вже опублікували пояснення так званого «керівника міжрегіонального управління Федеральної служби щодо нагляду у сфері охорони здоров'я» окупантів у Криму Василя Клімова.

За його словами, препарати ампульні дексаметазону, метилпреднізолону та їх торгових найменувань закріплені за медичними закладами, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

«Вони в першу чергу будуть поставлятися в медичні організації», — сказав окупаційний чиновник.

Як повідомляв ATR.ua, через стрімке зростання захворюваності на COVID-19 окупаційна «влада» Криму заявила, що може запровадити жорсткіший карантин. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19 у березні 2020 року.

Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу звернувся із закликом до ОБСЄ, ООН, ВООЗ та Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відреагувати на катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ