Вступити до родини ATR

«Свідок обвинувачення» діє спільно з обвинувачем — зачитує «протокол допиту»: адвокат про засідання в алуштинській «справі»

19 січня 2021, 18:49
1546

На засіданні у сфабрикованій окупантами «справі про тероризм» щодо кримських татар алуштинської групи, у понеділок 18 січня, відповідаючи на питання прокурора, «свідок обвинувачення» зачитував слово в слово ті відомості, які він давав на стадії слідства.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов у коментарі для сайту телеканалу ATR.

«Було чутно, як він перегортав протокол свого допиту і зачитував слово в слово ті відомості, які він давав на стадії слідства. Ми відразу звернули увагу суду на те, що з точки зору КПК свідок має давати показання і розповідати у вільній формі про ті відомості, які йому відомі, при цьому не зачитувати з протоколу. На питання судді, чи читає він з протоколу, свідок заперечував», — розповів адвокат.

За словами адвоката, підтвердженням їхньої позиції стали розмиті відповіді «свідка обвинувачення» на питання захисту, які були сформульовані як уточнюючі до відомостей з протоколу.

Як повідомляв ATR.ua, 13 листопада в Апеляційному військовому суді міського округу Власіха Московської області було розглянуто скарги адвокатів на постанову Південного окружного військового суду про продовження арешту Руслану Нагаєву, Ленуру Халілову, Руслану Месутову та Ельдару Кантимірову. Суд не задовольнив скарги і залишив політв’язнів під вартою до 21 січня 2021 року.

Як відомо, російські силовики затримали Руслана Нагаєва, Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова та Ленура Халілова у червні 2019 року. Їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ