Вступити до родини ATR

Цінний «свідок обвинувачення»: стали відомі нові факти грубих порушень на стадії слідства в алуштинській «справі» — адвокат

19 січня 2021, 19:59
1524

«Свідок обвинувачення» на суді щодо незаконно обвинувачених РФ у тероризмі кримських татар, фігурантів так званої алуштинської «справи», надав відомості, що вказують на грубі порушення силовиків окупантів на стадії «слідства».

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов у коментарі для сайту телеканалу ATR.

На оголошенні протоколу впізнання прокурор вирішив, що «секретний свідок» недостатньо переконливо упізнав обвинуваченого.

«Свідок повідомив, що статисти відрізнялися. Однак, згідно з протоколом впізнання у 4 випадках впізнання, з проміжком у 15–20 хв. брали участь одні й ті ж статисти. Тобто, наших, в даному випадку, двох підзахисних «свідки» пізнавали серед одних і тих же людей. Таким чином, «свідок», навіть не знаючи наших підзахисних, вказав би на них», — повідомив адвокат.

Як повідомляв ATR.ua, 13 листопада в Апеляційному військовому суді міського округу Власіха Московської області було розглянуто скарги адвокатів на постанову Південного окружного військового суду про продовження арешту Руслану Нагаєву, Ленуру Халілову, Руслану Месутову та Ельдару Кантимірову. Суд не задовольнив скарги і залишив політв’язнів під вартою до 21 січня 2021 року.

Як відомо, російські силовики затримали Руслана Нагаева, Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова та Ленура Халілова в червні 2019 року. Їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ