Вступити до родини ATR

Суддя перебивав і направляв обвинувача: адвокат про порушення на засіданні в алуштинській «справі»

20 січня 2021, 08:01
1513

На засіданні Південного окружного військового суду Ростова-на-Дону у «справі про тероризм» алуштинської групи суддя перебивав і поправляв прокурора, що суперечить процедурі допиту, згідно з КПК РФ.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов у коментарі для сайту телеканалу ATR.

«Суддя перебивав і поправляв прокурора, таким чином, порушуючи процес допиту «свідка обвинувачення», що суперечить цій процедурі, згідно з КПК РФ, що передбачає право судді задавати питання тільки після того, як висловляться сторони», — уточнив Азаматов.

Через втручання головуючого судді адвокати не могли належним чином опитати «свідка обвинувачення».

«На питання судді, що читали і обговорювали на зустрічах з обвинуваченим, свідок назвав перелік літератури, яка містить інформацію про те, як вести себе мусульманину, що таке іслам», — сказав Азаматов.

За словами адвоката, суддю не влаштовували такі відповіді. Адже по суті пред'явленого обвинувачення, де йдеться про літературу екстремістського характеру і насильницьке захоплення влади, «свідком обвинувачення» нічого не було сказано.

Як повідомляв ATR.ua, 13 листопада в Апеляційному військовому суді міського округу Власіха Московської області було розглянуто скарги адвокатів на постанову Південного окружного військового суду про продовження арешту Руслану Нагаєву, Ленуру Халілову, Руслану Месутову та Ельдару Кантимірову. Суд не задовольнив скарги і залишив політв’язнів під вартою до 21 січня 2021 року.

Як відомо, російські силовики затримали Руслана Нагаєва, Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова та Ленура Халілова у червні 2019 року. Їх звинувачують у «причетності до діяльності терористичної організації».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ