Вступити до родини ATR

Обговорення милостині в Ісламі було підставою для силовиків затримати Зіядінова та звинуватити його у захопленні влади та тероризмі: ZAMAN

9 червня 2021, 11:12
906

Звинувачення у тероризмі через обговорення політики та питань обов’язкової милостині в Ісламі — закят. У «справі» Еміля Зіядінова, затриманого влітку минулого року, якого звинувачують у тероризмі, прокуратура зачитала довідку-меморандум.

Втім, там не було жодного слова про тероризм та спробу захоплення влади у Росії. Йшлося лише про те, що затриманий обговорював політичні та релігійні питання.

Слідство навіть не встановило, з ким саме Еміль Зіядінов це обговорював.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних росіян-мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Активісти повідомляли, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

Нагадаємо, 8 липня «Київський районний суд» Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста за клопотанням слідчого.

Еміль Зіядінов — випускник Таврійського національного університету та вчитель фізкультури. Батько чотирьох неповнолітніх дітей. До арешту займався тренуваннями дітей шкільного віку за місцем проживання.

У 2018 році чоловіка виходив на поодинокий пікет з плакатом «Мусульмани — не терористи», а у 2019 році став учасником «московських подій», коли в Москві біля будівлі Верховного суду РФ було затримано 46 кримських татар. Активіст організовував передачі раніше заарештованим кримськотатарським політв'язням в місця позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ