ATR AİLESİNE QOŞULMAQ

Окупанти повідомляють про ще п’ять смертей від COVID-19

22 sentâbr 2020, 12:07
482

В окупованому Криму за минулу добу повідомляється про смерть ще п’ятьох пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. Загалом на півострові «влада» рапортує про смерть 94 пацієнтів з COVID-19 (71 — у Криму, 23 — у Севастополі).

Про чергові чотири смерті від COVID-19 у Криму повідомили у «Міністерстві охорони здоров'я» Криму, пишуть місцеві ЗМІ. Жодних подробиць окупанти не надають.

Ще про один летальний результат за останню добу повідомила «влада» окупованого Севастополя.

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 74 пацієнтів (51 — у Криму, 23 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові померли 94 пацієнти з COVID-19 (71 — у Криму, 23 — у Севастополі).

Станом на ранок 22 вересня окупанти у Криму повідомляють, що загальна кількість хворих досягла 4734 осіб (3889 — у Криму, 845 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.